Leiderschap

Vaak ligt bij leidinggevenden van scholen en scholengemeenschappen de taak om het onderwijs te digitaliseren. Om aan technologie in het onderwijs goed vorm te geven is er, naast krachtig leiderschap, een visie en een goede strategie nodig. Centralpoint kan scholen en scholengemeenschappen helpen om te enthousiasmeren, realistische doelen te stellen, successen te helpen delen, bij te sturen en te blijven innoveren.

Visie

Bij het goed in kaart brengen van de huidige situatie om de huidige situatie in kaart te brengen, kan de Learning Technology Survey u helpen. Op deze goede basis kan een goed groeiplan worden gemaakt met haalbare doelen, en de juiste ondersteuning. Onze Apple Professional Learning Specialists kunnen u met hun Leadership sessies helpen om de basis in kaart te brengen, een plan te maken, u helpen met uitvoeren, het meten van resultaten en het delen van successen. Klik hier om meer te lezen over Apple Professional Learning.

Financieren

Het innoveren en digitaliseren van het onderwijs brengt kosten met zich mee. Centralpoint heeft ruime ervaring in het geven van advies om duurzaam financieel beleid mogelijk te maken. In samenwerking met Apple kunnen wij Apple Financial Services inzetten om uw school te voorzien van Apple technologie en eventueel daarbij horende materialen en diensten. Klik hier voor meer informatie over Apple Financial Services.

Apple Distinguished Schools

Apple Distinguished Schools zijn centra van leiderschap en kwaliteitsonderwijs die vorm geven aan de visie van Apple op leren met technologie. Leiders, medewerkers en andere belanghebbenden van Apple Distinguished Schools hebben een duidelijke visie op hoe hun technologisch geavanceerde omgeving ondersteuning biedt bij het bereiken van leerdoelen. Een Apple Distinguished School gebruikt iPads en Macs om creativiteit, samenwerking en kritisch nadenken bij de leerlingen te stimuleren. En ze ontwikkelen een omgeving waarin de leerlingen nieuwsgierig zijn en plezier hebben in de lessen. Interesse in meer informatie over het traject om Apple Distinguished School te worden? Neem voor meer informatie op met onze Apple Educatie specialisten!

Apple School Manager

Het beheer van Apple devices, gebruikersaccounts en de aankoop van apps en boeken begint in Apple School Manager, het centrum voor een succesvol gebruik van Apple devices in het onderwijs. Apple School Manager is een eenvoudig webportaal waarmee IT-beheerders vanaf één plek iPads, Macs en Apple TV’s kunnen implementeren. Ook zijn er koppelingen met onder andere studentinformatiesystemen en Microsoft Office/Azure mogelijk. Centralpoint kan u voorzien van advies op maat, hulp bij implementatie en het bieden van ondersteuning. Voor meer informatie over beheertools voor IT, kijkt u hier.

Beheer en Klasmanagement

Voor het uitgebreide beheer van Apple devices maakt Centralpoint gebruik van Jamf School. IT-beheerders kunnen met de beheertools van Jamf School door middel van zero-touch-deployment snel apparaten installeren, restricties instellen, apps distribueren en gebruikers verbinden met apparaten. Ook updates en belediging staan bij Jamf School hoog in het vaandel, en is eenvoudig te configureren. Centralpoint is geautoriseerd reseller en partner van Jamf School, en kan uw onderwijsinstelling helpen bij implementatie en vragen.

Beheer en Klasmanagement

Al onze Apple specifieke diensten zijn ontwikkeld om het beste uit uw IT omgeving te halen. Wij denken graag met u mee en helpen u de ultieme Apple-ervaring te krijgen. Voor meer informatie kunt u hier terecht. of maakt u een afspraak met een van onze specialisten.

IT (diensten)

Voor een foutloze en intuïtieve werking van Apple apparaten in de lessen en de gehele schoolorganisatie, is een goede IT-structuur essentieel. Dit gaat verder dan een stabiel (draadloos) netwerk en de andere infrastructuur. Centralpoint heeft de kennis van alle (Apple) systemen en diensten in huis, en voorziet u van kundig advies op maat. Ook zijn informatiesessies en trainingen mogelijk, om te zorgen dat de kracht van Apple volledig tot haar recht komt in het klaslokaal.

Leraar

Bij Apple staat het gebruik in de klas centraal, en Centralpoint deelt deze mening. Apple biedt krachtige tools voor leerkrachten. Centralpoint vult dit aan met trainingen op maat en vele programma’s, waardoor het werken met Apple in de klas niet alleen kan worden geïntroduceerd, maar ook op de juiste manier kan worden ingezet en ontwikkeld.

Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je inspanningen. Apple Teacher is leuk en zeer toegankelijk. Centralpoint kan helpen Apple Teacher te introduceren in uw school, helpen kennis over Apple in het onderwijs actueel te houden, en de juiste behoeften in kaart te brengen. Voor meer informatie over Apple Teacher klikt u hier of maakt u een afspraak met een van onze specialisten.

Apple Distinguished Educator

Apple Distinguished Educators zijn doorgewinterde leerkrachten die ruime ervaring hebben met Apple producten in het onderwijs. Zij produceren zelf lesmateriaal, geven ideeën en cursussen en zijn sprekers op onderwijsbijeenkomsten. Iedere leerkracht kan Apple Distinguished Educator worden. Interesse of meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten.

Apple Professional Learning

Als er een basis van Apple producten is, en leerkrachten de vaardigheden in het Apple Teacher programma onder die knie hebben en hebben geïntegreerd, is het tijd voor de volgende stap. Onze Apple Professional Learning Specialists richten zich op innovatie. Zij kunnen in groepsverband of met individuele sessies aansluiten op de leerdoelen van de leerkracht en de klas, om samen met de leerkracht krachtige leerplannen te maken. Ook is coaching en mentoring een belangrijk onderdeel van Apple Professional Learning. Deze sessies richten zich op de individuele leerkracht. Door samen te werken en de krachten te bundelen ontstaan de mooiste lessen vol aha-momenten. Meer informatie over Apple Professional Learning kunt u hier vinden.

Apple Programma’s

De Iedereen is creatief en Iedereen kan programmeren draaien om creativiteit en programmeren/coderen. Apple voorziet leerlingen en leerkrachten van gratis materiaal rond deze vaardigheden. In Iedereen is creatief ligt de focus op foto, video muziek en tekenen. Hierbij zijn digitale boeken voor leerlingen beschikbaar, evenals handleidingen voor leerkrachten. Meer informatie over Iedereen is creatief kunt u hier vinden. Ook biedt Apple een curriculum voor programmeren en coderen, Iedereen kan programmeren. Dit curriculum reikt van de basisbeginselen van coderen met Swift, tot het zelf bouwen van apps met Xcode. Meet informatie over Iedereen kan programmeren is hier te vinden.

Onze Apple educatie specialisten kunnen u voorzien meer informatie en advies rondom deze programma’s, evenals scholingen bieden voor leerkrachten en/of leerlingen.

Privacy & veiligheid

Services en apps van Apple voor het onderwijs worden ontwikkeld met dezelfde integrale benadering van veiligheid die ten grondslag ligt aan het ontwerp van alle Apple hardware, software en services.

Wij verkopen geen informatie over leerlingen. En in geen geval wordt deze informatie verstrekt aan derden voor marketingdoeleinden of gerichte advertenties. We stellen geen profielen op van leerlingen op basis van internetgedrag en we verzamelen, gebruiken en publiceren geen informatie over leerlingen die geen verband houdt met relevante onderwijsservices. Apple levert accounts voor gebruik op scholen, onder de naam ‘beheerde Apple ID’s’. Deze accounts worden aangemaakt door de school en vallen onder de verantwoordelijkheid en het beheer van de school. Met ruime ervaring over privacy en veiligheid zowel binnen als buiten het onderwijs, biedt Centralpoint informatie en hulp bij het borgen van deze fundamentele mensenrechten.

Beheer en Klasmanagement

Naast de door Apple gemaakte producten en diensten die Apple biedt aan IT medewerkers en leerkrachten, kan de school gebruik maken van Jamf School. Jamf is marktleider in het beheer van Apple producten en deelt Apple’s ideeën over privacy en veiligheid. Zo kunnen zowel Apple, Jamf School als de school nooit toegang krijgen tot emails, kalenders, contacten, foto’s en video’s, documenten, berichten en browsergeschiedenis van leerlingen en medewerkers. Ook is er niet te zien hoeveel welke app wordt gebruikt, en wordt er ook geen data van apps gedeeld. Voor meer informatie over beheertools, kijkt u hier.

Jamf Parent

De gratis Jamf Parent app voor iOS geeft ouders de mogelijkheid om het door school beheerde devices te besturen. Dezelfde functies die de IT beheerder en de docent heeft om de leerling te helpen focussen, zijn dan ook voor ouders beschikbaar. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld bepalen welke apps hun kind wel of niet mag gebruiken, berichten ontvangen als hun kind op school is aangekomen, of de iPad volledig vergrendelen als het tijd is om te gaan slapen of de iPad niet nodig is. Jamf Parent kan alleen worden gebruikt als de school dit ondersteunt. Scholen die meer willen weten over het faciliteren van de parent app voor ouders kunnen contact opnemen met een van onze Apple onderwijsspecialisten. 

Ouders

Zowel Centralpoint als Apple is van mening dat privacy een basisrecht is. Hierdoor zijn privacy en veiligheid geïntegreerd in alle producten en diensten van Apple, in het bijzonder de diensten en apps voor het onderwijs. Wanneer scholen accounts, devices en apps voor hun leerlingen instellen in Apple School Manager, kunnen zij er zeker van zijn dat Apple gegevens uitsluitend voor onderwijsdoeleinden gebruikt. Alle voorzieningen en services van Apple voor het onderwijs voldoen aan de vereisten van de AVG.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om u te helpen en is bereikbaar van 08:30u – 17:30u. Klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.