Apple Business Manager (ABM)

Apple Business Manager, voorheen Device Enrollment Program (DEP), is een ‘zero touch’ service die wordt aangeboden door Apple. Alle iPads, iPhones en Macs die in het bezit zijn van de organisatie worden automatisch aangemeld in het mobiele device management (MDM) tijdens de activatie van het device. Dat gebeurt allemaal zonder dat u de apparaten ook maar één keer hoeft aan te raken.

Zero Touch Service

Voor bedrijven en onderwijsinstellingen was het lange tijd een probleem om een grote groep iOS devices veilig te managen en te configureren. Tot nu toe moest ieder iOS apparaat afzonderlijk worden geïmplementeerd en worden geconfigureerd. Om dit probleem op te lossen en het voor organisaties heel gemakkelijk te maken om verschillende iOS apparaten tegelijk te managen heeft Apple ABM ontwikkeld. ABM is de snelste en simpelste manier om iPads, iPhones en Macs die in het bezit zijn van een organisatie te implementeren en te configureren. Dit programma is een nieuwe ‘zero touch’ service van Apple die het implementeren en configureren van meerdere devices heel eenvoudig maakt. Dit zal uw IT en medewerkers veel tijd en stress besparen!

 

De voordelen van ABM voor bedrijven

ABM maakt uw bestaande MDM-oplossing nog meer handsoff, ABM vereenvoudigt de eerste configuratie door aanmelding en supervisie van de apparaten te automatiseren en direct op het device te installeren. De introductie van ABM in combinatie met MDM maakt implementaties en het leveren van nieuwe apparaten binnen uw bedrijf of onderwijsinstelling een snel proces, en dit zorgt voor een goede bescherming en beveiliging zodra de gebruiker het device aanzet. Het versnelt het langdurige proces van het handmatig toevoegen van configuraties op devices elke keer als er een nieuwe medewerker begint, of wanneer u een nieuw apparaat aanschaft. Heeft u nog geen MDM-oplossing? Dat is geen probleem. Centralpoint heeft een specialistisch UEM team (Unified Endpoint Management), voorheen MDM (Mobile Device Management), dat u kan adviseren over de perfecte MDM-oplossing voor uw organisatie.

Het UEM team van Centralpoint is onder andere gespecialiseerd in de onderstaande MDM oplossingen:

  • Airwatch
  • Jamf Pro
  • MobileIron
  • Zuludesk (Apple Educatie)
  • Microsoft InTune

 

Wat moet u doen?

1. Navigeer naar business.apple.com en maak een account aan of log in met uw bestaande Apple ID.
2. Klik rechtsboven op uw bedrijfsnaam.
3. Klik vervolgens op “Add Reseller/Supplier”.
4. Kies “Reseller”.
5. Vul het volgende ABM Reseller ID in: 3642E70.
6. Verifieer.
> Indien INFOTHEEK GROEP in beeld komt klikt u op “OK!” Zo niet, controleer het ingevulde ABM ID of probeer een andere browser.
7. Vervolgens kunt u in uw eigen ABM-omgeving uw devices aanmelden.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om u te helpen en is bereikbaar van 08:30u – 17:30u. Klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.