Beheer en klasmanagement

Een klaslokaal vol apparaten, afgeleide leerlingen en verplichte lesstof lijkt een ongelukkige combinatie. Maar door middel van de juiste Mobile Device Management Oplossing en Apps is het beheren van apparaten een fluitje van een cent. Scholen kiezen al jaren massaal voor de iPad in de klas wegens zijn gebruikersgemak, veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarnaast kent iOS, het besturingssysteem van de iPad, een grootschalige beschikbaarheid aan educatieve apps en content. Dikwijls bestaat de wens om de iPads in de klas te voorzien van apps, content of instellingen die de school wenst, of de docent wil de mogelijkheid hebben om leerlingen te laten focussen tijdens de les. Wanneer deze wensen bestaan zullen de iPads beheerd moeten worden.

Mobile Device Management

Om iPads draadloos, via wifi of internet, te kunnen voorzien van de nodige instellingen en apps, zal een Mobile Device Management (MDM) server moeten worden gebruikt. Er zijn vele soorten MDM servers beschikbaar. Een MDM die zich volledig heeft gespecialiseerd op het educatieve segment is Jamf School.
Jamf School is gericht op scholen door de specifieke op het onderwijs gerichte beheersfuncties, de eenvoudige beheer-interface en de lage prijs.

Klaslokaal

Apple heeft een app ontwikkeld speciaal voor de docenten: de gratis app Klaslokaal. Met deze app kunnen docenten de leerlingen laten focussen op de les door op de leerlingen-devices apps geforceerd te openen, een specifieke webpagina te openen, de iPad te blokkeren of zelfs mee te kijken met de iPad van de leerling. Om de volledige functionaliteit van Klaslokaal.app te kunnen benutten zal deze app moeten worden geconfigureerd in combinatie met een MDM gericht op educatie.

Apple School Manager

Speciaal voor scholen is Apple School Manager ontwikkeld. Apple School Manager combineert onderstaand VPP en DEP mogelijkheden tot één portaal. Daarnaast biedt Apple School Manager het volgende:
• Meerdere beheerders toekennen (voor DEP en VPP doeleinden)
• Beheerde Apple ID’s aanmaken
• Gedeelde iPads

Device Enrollment Program (DEP)

DEP is een ‘zero touch’ service die wordt aangeboden door Apple. Alle iPads, iPhones en Macs die in het bezit zijn van organisaties, worden automatisch aangemeld in het Mobile Device Management (MDM) tijdens de activatie van het device. Dat gebeurt allemaal zonder dat u de apparaten ook maar één keer hoeft aan te raken. Lees meer

 

Volume Purchase Program (VPP)

Met het Volume Purchase Program (VPP) kunt u eenvoudig apps en boeken vinden, in grote volumes inkopen en distribueren binnen uw organisatie. Of uw medewerkers nu met iPhone, iPad of Mac werken, u kunt ze prachtige, kant-en-klare materialen bieden via flexibele en veilige distributie-opties. Ook kunt u B2B-apps voor iOS op maat kopen, die speciaal door externe ontwikkelaars voor u zijn gemaakt en die u via de VPP-store kunt aanschaffen. Lees meer

 Een enorme hulp voor het gebruik van iPads in de klas is de Klaslokaal App van Apple, hiermee houd je de volledige controle. Door middel van de Klaslokaal App kun je op een eenvoudige manier:

 

  • Controle houden op de devices van de leerlingen.
  • Geforceerd lesmateriaal openen zoals websites, boeken of Apps.
  • Apparaten blokkeren zodat er niets anders gedaan kan worden dan het betreffende lesmateriaal.
  • Apparaten vergrendelen en ontgrendelen.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om u te helpen en is bereikbaar van 08:30u – 17:30u. Klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.