Beheer en klasmanagement

Een klaslokaal vol apparaten, afgeleide leerlingen en verplichte lesstof lijkt een ongelukkige combinatie. Maar door middel van de juiste Mobile Device Management Oplossing en Apps is het beheren van apparaten een fluitje van een cent. Scholen kiezen al jaren massaal voor de iPad in de klas wegens zijn gebruikersgemak, veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarnaast kent iOS, het besturingssysteem van de iPad, een grootschalige beschikbaarheid aan educatieve apps en content. Dikwijls bestaat de wens om de iPads in de klas te voorzien van apps, content of instellingen die de school wenst, of de docent wil de mogelijkheid hebben om leerlingen te laten focussen tijdens de les. Wanneer deze wensen bestaan zullen de iPads beheerd moeten worden.

Beheer

Device Enrollment Program

DEP is een ‘zero touch’ service die wordt aangeboden door Apple. Alle iPads, iPhones en Macs die in het bezit zijn van organisaties, worden automatisch aangemeld in het Mobile Device Management (MDM) tijdens de activatie van het device. Dat gebeurt allemaal zonder dat u de apparaten ook maar één keer hoeft aan te raken.

Apple School Manager

Speciaal voor scholen is Apple School Manager ontwikkeld. Apple School Manager combineert onderstaand VPP en DEP mogelijkheden tot één portaal. Daarnaast biedt Apple School Manager het volgende:

  • Meerdere beheerders toekennen (voor DEP en VPP doeleinden)
  • Beheerde Apple ID’s aanmaken
  • Gedeelde iPads

Volume Purchase Program

Met het Volume Purchase Program kunt u eenvoudig apps en boeken vinden, in grote volumes inkopen en distribueren binnen uw organisatie. Of uw medewerkers nu met iPhone, iPad of Mac werken, u kunt ze prachtige, kant-en-klare materialen bieden via flexibele en veilige distributie-opties. Ook kunt u B2B-apps voor iOS op maat kopen, die speciaal door externe ontwikkelaars voor u zijn gemaakt en die u via de VPP-store kunt aanschaffen.

Jamf School

Jamf School is een krachtig, kostenefficiënt beheersysteem voor mobiele apparaten voor gebruik in het moderne digitale klaslokaal van nu. Met Jamf School kunnen al uw Apple-apparaten beheerd worden. Jamf School biedt eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen voor de IT-afdeling, leerkrachten en ouders.

Klas Management

Apple Klaslokaal

Apple heeft een app ontwikkeld speciaal voor de docenten: de gratis app Klaslokaal. Met deze app kunnen docenten de leerlingen laten focussen op de les door op de leerlingen-devices apps geforceerd te openen, een specifieke webpagina te openen, de iPad te blokkeren of zelfs mee te kijken met de iPad van de leerling. Om de volledige functionaliteit van Klaslokaal.app te kunnen benutten zal deze app moeten worden geconfigureerd in combinatie met een MDM gericht op educatie.

Apple Schoolwerk

Schoolwerk is een veelzijdige iPad-app waarmee leerkrachten en leerlingen nog meer uit iPad halen. Zo kunt u eenvoudig opdrachten uitsturen en innemen, de voortgang van leerlingen volgen in onderwijsapps, en een-op-een met leerlingen samenwerken. In real time, waar u ook bent. Ook voor leerlingen is de app heel handig in het gebruik. Opdrachten verschijnen automatisch op hun iPad, gesorteerd op inleverdatum en les. En de Schoolwerk-app maakt het makkelijker om te zien hoe elke afzonderlijke leerling het doet, zodat u uw lessen nog persoonlijker kunt maken.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om u te helpen en is bereikbaar van 08:30u – 17:30u. Klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.