Device Enrollment Program (DEP)

DEP is een ‘zero touch’ service die wordt aangeboden door Apple. Alle iPads, iPhones en Macs die in het bezit zijn van de organisatie worden automatisch aangemeld in het mobiele device management (MDM) tijdens de activatie van het device. Dat gebeurt allemaal zonder dat u de apparaten ook maar één keer hoeft aan te raken.

Zero Touch Service

Voor bedrijven en onderwijsinstellingen was het lange tijd een probleem om een grote groep iOS devices veilig te managen en te configureren. Tot nu toe moest ieder iOS apparaat afzonderlijk worden geïmplementeerd en worden geconfigureerd. Om dit probleem op te lossen en het voor organisaties heel gemakkelijk te maken om verschillende iOS apparaten tegelijk te managen, komt Apple met het Device Enrollment Program (DEP). Het Device Enrollment Programm is de snelste en simpelste manier om iPads, iPhones en Macs die in het bezit zijn van een organisatie te implementeren en te configureren. Dit programma is een nieuwe ‘zero touch’ service van Apple die het implementeren en configureren van meerdere devices heel eenvoudig maakt. Dit zal uw IT en medewerkers veel tijd en stress besparen!

 

De voordelen van DEP voor bedrijven

DEP maakt uw bestaande MDM-oplossing nog meer handsoff, DEP vereenvoudigt de eerste configuratie door aanmelding en supervisie van de apparaten te automatiseren en direct op het device te installeren. De introductie van DEP in combinatie met MDM maakt implementaties en het leveren van nieuwe apparaten binnen uw bedrijf of onderwijsinstelling een snel proces, en dit zorgt voor een goede bescherming en beveiliging zodra de gebruiker het device aanzet. Het versnelt het langdurige proces van het handmatig toevoegen van configuraties op devices elke keer als er een nieuwe medewerker begint, of wanneer u een nieuw apparaat aanschaft. Heeft u nog geen MDM-oplossing? Dat is geen probleem. Centralpoint.nl kan u adviseren over de perfecte MDM-oplossing voor uw organisatie.

 

Wat moet u doen?

1. Navigeer naar deploy.apple.com en maak een account aan of log in met uw bestaande Apple ID
2. Klik rechtsboven op uw bedrijfsnaam
3. Klik vervolgens op “Add Reseller/Supplier”
4. Kies “Reseller”
5. Vul het volgende DEP ID in: 3642E70
6. Verifieer
> Indien INFOTHEEK GROEP in beeld komt klikt u op “OK!” Zo niet, controleer het ingevulde DEP ID of probeer een andere browser.
7. Vervolgens kunt u in uw eigen DEP omgeving uw devices aanmelden.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om u te helpen en is bereikbaar van 08:30u – 17:30u. Klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.