Onderwijs gadgets

De droom van ieder kind: laat je fantasie daadwerkelijk tot leven komen. Het everyone can code curriculum maakt dit waar, door op spelenderwijs te leren programmeren stelt dit kinderen in staat om de gaafste gadgets tot leven te laten komen. Drones, robots en nog veel meer interactieve gadgets zijn beschikbaar en nu zelfs door kinderen te programmeren.

Everyone can code is natuurlijk niet alleen de droom van ieder kind, maar ook van de leraar. U heeft het namelijk direct in de gaten of de gadget goed geprogrammeerd is; simpelweg omdat het de gewenste opdracht uitvoert of juist niet. Als leraar geeft u zo heel gericht extra aandacht en kinderen kunnen op hun beurt elkaar helpen en voorzien van tips en trucks. 

Gadgets

Sphero – SPRK+

De SPRK+ van Sphero is speciaal ontwikkeld om nieuwsgierigheid, creativiteit en inventief vermogen te prikkelen. De leerling leert er geheel spelenderwijs mee programmeren. In combinatie met de Lightning Lab-app op de iPhone of iPad om te oefenen met programmeren, praktische opdrachten te doen en creaties met anderen te delen. Apple heeft een speciaal curriculum opgesteld om samen met de leerlingen en de Sphero SPRK+ te programmeren.
Bestel de SPRK+ hier : Sphero SPRK+ 

Parrot Mambo

De Parrot Mambo Fly-drone geeft toegang tot ongekende mogelijkheden op het gebied van STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) en programmeren. Dankzij de directe ondersteuning van Swift Playgrounds van Apple kan de leraar samen met zijn leerlingen op een leuke en interactieve manier de basisbeginselen van programmeren onder de knie krijgen met de iPad. Dankzij de hoogwaardige sensoren en software is de drone zeer stabiel.
Bestel de Mambo hier: Parrot Mambo 

Skoogmusic Skoog 2.0

Met Skoog en GarageBand op iPad kunnen leerlingen hun eigen muziek componeren en spelen zonder dat ze een keyboard, gitaar of ander instrument hoeven te bespelen. Door te porren, knijpen en drukken, ontvangen ze van Skoog fysieke en akoestische feedback waarmee ze op iPad instrumenten kunnen bespelen. In de Skoog-app wordt automatisch de juiste toonsoort ingesteld, waardoor iedereen met behulp van de instrumenten in GarageBand en andere MIDI-apps mee kan ‘jammen’ met zijn favoriete nummers uit de iTunes-mediabibliotheek. Met Swift kunnen leerlingen bovendien hun eigen code schrijven om Skoog te configureren en aan te sturen.

Net als een geprogrammeerde robot is het voor een school belangrijk om een stapje extra te doen, creativiteit aan te moedigen en kinderen te inspireren. Op veel scholen in Nederland wordt daarom het everyone can code curriculum aangeboden als extra keuzevak. Waarom? Gewoon omdat het leuk is!

Het everyone can code curriculum van Apple is beschikbaar voor alle kinderen en op ieder niveau. Wil je zien wat het everyone can code programma teweeg kan brengen in de klas? Bekijk hieronder de video.

Juist in een periode waarvan iedereen roept dat een kind, kind moet zijn, combineren wij leren met spelen!

Het educatie team van Centralpoint u graag verder met vragen over deze Educatie Gadgets. Mocht u zelf een toffe Educatie Gadget gebruiken om school, wij laten ons ook graag informeren!

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om u te helpen en is bereikbaar van 08:30u – 17:30u. Klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.