iPad in het onderwijs

Sinds de introductie van de iPad in 2010 zijn er miljoenen apparaten die hun weg gevonden hebben richting het onderwijs. De adoptie van iPads in het onderwijs is bewonderingswaardig. De belangrijkste succesfactoren van dit product zijn de mogelijkheden voor creativiteit, gepersonifieerd onderwijs en de enorme praktijkgerichtheid.

Leerlingen vinden in veel gevallen het leren met een iPad leuker dan op een traditionele manier. Combineer je dit met de juiste lesmethodes en beheer ontstaat er een unieke oplossing waarbij het inzetten van iPads  een enorme bijdrage kan leveren in het digitaal leren.
Is de iPad dan de oplossing voor alles? Nee, goed onderwijs is afhankelijk van veel meer factoren dan alleen een goed apparaat. De iPad wordt dan ook gezien als een leermiddel, net als een digibord, gewone boeken of een balpen. Echter het grote voordeel van een iPad is de brede inzetbaarheid en de hoge mate van interactiviteit.

Het Educatie Team van Centralpoint kan u stap voor stap helpen met uw digitale onderwijs transformatie. Onze Apple Education Trainers ondersteunen onderwijsinstellingen doormiddel van training. Lees verder

Voor scholen en schooldistricten is het belangrijker dan ooit zodanig met hun financiën om te gaan dat ze met een beperkt budget een optimale onderwijservaring kunnen bieden. De implementatie van iPad biedt onderwijsinstellingen de kans om efficiënt te werken en kosten te besparen. Er hoeft bijvoorbeeld minder te worden uitgegeven aan computerlokalen, verbruiksgoederen, studieboeken, randapparatuur en printservices.

Om een idee te geven van de impact van iPad in het onderwijs, ziet u hieronder enkele cijfers*:

van de kleuters had een leesniveau hoger dan gedurende 4 opvolgende jaren na implementatie iPad

van de leerlingen geeft aan betrokkener te zijn bij de lessen

van de ouders ziet grotere betrokkenheid van leerlingen bij rekenonderwijs

*cijfers afkomstig uit rapportage USA

minder papierkosten in 2 jaar

minder middelbare scholieren in de bovenbouw zakken voor één of meer vakken

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om u te helpen en is bereikbaar van 08:30u – 17:30u. Klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.