Circulaire IT

Staat circulaire IT al op de agenda bij uw organisatie? Wij kunnen u helpen bij het integreren van Circulaire IT in uw bestaande IT-omgeving en organisatie. Zo kunt u vandaag al aan de slag met Circulaire IT.

Wat is circulaire IT?

Circulaire IT houdt in dat we grondstoffen maximaal benutten, globale CO2-uitstoot reduceren, de levensduur van IT-hardware verlengen en zo min mogelijk afval creëren. De circulaire economie doorbreekt het lineaire systeem van grondstoffen winnen, produceren en snel weer weggooien.

Na de levensduur van uw devices kunnen wij de devices van u overnemen en deze prepareren zodat de devices opnieuw ingezet kunnen worden. Zo is het mogelijk de devices nogmaals te gebruiken in uw organisatie, ze aan een goed doel te schenken of wij verwerken ze milieuvriendelijk.

Waarom Circulaire IT?

Een significant deel van de milieubelasting van IT-hardware vindt plaats in het begin van de levenscyclus, bij de winning van grondstoffen en productie. Zo bevindt zich maar liefst 83% van de CO2-uitstoot van een smartphone in het productieproces. Wanneer je de levensduur verlengt – bijvoorbeeld door refurbished hardware te kopen – voorkom je nieuwe productie. Zo veroorzaak je minder globale CO2-uitstoot, luchtvervuiling en voorkom je onnodige verspilling van grondstoffen.

Voordelen

Belangrijke voordelen van circulair inkopen zijn substantiële grondstofbesparingen, economische groei, groei in werkgelegenheid en meer ruimte voor innovatie. Daarnaast beschikt u met onze circulaire IT-oplossingen over hardware tegen een lagere aanschafprijs. Of het nu gaat om huur, DaaS, refurbished of zelfs nieuwe hardware.

Circulaire IT-oplossingen

Centralpoint heeft verschillende oplossingen om IT circulair in te kopen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Nieuw en inruil

Circulaire IT kan al beginnen bij het inkopen van nieuwe hardware. Wij nemen aan het einde van de looptijd uw hardware over en knappen deze op. Waardoor de hardware een tweede leven krijgt. Mocht de hardware niet meer werken dan wordt het op een verantwoorde manier gerecycled. Daarnaast is het mogelijk om end-of-life hardware te kopen. Dit zijn voorlaatste modellen hardware die nieuw in de doos zitten.

Renew

Renew hardware is nauwelijks tot niet gebruikt, vaak jonger dan 12 maanden oud en om uiteenlopende redenen geretourneerd naar de fabrikant. Ideaal voor organisaties met een krapper IT-budget, die wel op de nieuwste hardware willen werken en deze op een verantwoorde manier willen inkopen.

Refurbished

Refurbished hardware is gebruikte hardware die in verschillende gradaties wordt aangeboden. De hardware wordt opgeknapt, uitgebreid getest en met zorg verpakt. De hardware werkt hierna weer als nieuw en is voorzien van de benodigde software licentie en garantie. Een goed alternatief als u een krapper IT-budget heeft, niet over de nieuwste technologie hoeft te beschikken en op een verantwoorde manier wil inkopen.

Demo

Met onze demo hardware kunt u nieuwe hardware eerst uitproberen voordat u deze aanschaft. Zo weet u zeker dat u hardware aanschaft die echt voldoet aan uw wensen en eisen en wordt onnodige productie van IT-hardware voorkomen.

Huur

Wij verhuren ook hardware voor situaties waarin u deze tijdelijk nodig heeft, bijvoorbeeld voor een evenement. Zo hoeft u niet onnodig nieuwe hardware aan te schaffen. De hardware is altijd in goede staat en direct inzetbaar.

Persoonlijk advies nodig?

024 – 357 98 88

Werkdagen van 08:30 – 17:30 uur

Verstuur bericht