Cloud consultancy

De hoeveelheid data is explosief gestegen en blijft stijgen met de ontwikkelingen van bijvoorbeeld artificial intelligence en Internet of Things. Deze technieken kunnen uw organisatie veel mogelijkheden bieden, maar heeft u al nagedacht waar u alle data laat? Daarvoor is de cloudtechnologie onmisbaar.

Met de cloudtechnieken in het achterhoofd is het mogelijk om uw applicaties en data daar te laten draaien waar ze het beste tot recht komen. Dit biedt u onder andere flexibiliteit, schaalbaarheid en het reduceert kosten. Wij adviseren u graag om uw data en datacenter toekomstbestendig en veilig te maken. Zo heeft u de basis op orde en kunt u verder met de innovatie van uw organisatie.

Wij bieden cloud consultancy aan op zes gebieden

Visie

Samen met u ontwikkelen we een visiedocument over de werkplekken in uw organisatie. De visie van uw organisatie vertalen we naar een visie van de IT-afdeling. We betrekken hierbij meerdere afdelingen, zoals Sales, HR en Marketing, zodat het breed wordt gedragen in de organisatie. Na een aantal workshops ontvangt u van ons een visiedocument met uw visie op IT. Dit vormt de leidraad voor het gehele IT-beleid.

Een mogelijk vraagstuk is als uw organisatie veel veranderingen doormaakt en het aantal werkplekken explosief is gegroeid.

Beleid

U wordt door ons begeleid bij het maken van een beleidsdocument. Denk hierbij aan het beleid omtrent data, security van uw data, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Het is belangrijk dat het beleid aansluit op de visie van de IT-afdeling én van de organisatie. Concreet kan een vraagstuk bijvoorbeeld gaan over hoe u omgaat met Disaster Recovery of met mobiele werkplekken. Met een beleid voor de achterkant van uw werkplekken zorgt u voor meer inzicht en duidelijkheid naar medewerkers.

Architectuur

Uw visie en beleid op werkplekken vertalen wij naar een architectuur van uw IT-infrastructuur, een high-level design. Uw toekomstige IT-infrastructuur wordt in een diagram laag voor laag opgebouwd, waarbij duidelijk wordt hoe alle onderdelen met elkaar samenwerken. Onder andere de connectiviteit met applicaties van derde partijen komen hierbij aan bod.

Platform

Wanneer duidelijk is wat u nodig hebt, gaan wij bekijken wat er bij uw wensen en eisen past. Wij adviseren u welke vorm van IT-infrastructuur bij u past en waar de data het beste tot recht komt. Hierbij kunt u denken aan een public of private cloud, een hyperconverged infrastructure en/of een traditionele infrastructuur.

Design

De architectuur wordt vertaald naar een detailontwerp, het low-level design. Bij het low-level design vullen we de specificaties in binnen de verschillende elementen die benodigd zijn voor de toekomstige werkplekken.

Migratie

Tijdens een migratie ondersteunen wij u bij de migratie van de huidige situatie naar de nieuwe situatie. Hierbij wordt een projectplan opgesteld en de migratie in verschillende fasen ingedeeld, zodat het project planmatig, efficiënt en beheerst verloopt. Bij elke fase bekijken we welke resources benodigd zijn, wordt een risicoanalyse gemaakt en wordt de planning bepaald.

In de praktijk

De verouderde IT-omgeving vervangen door een private cloud omgeving met een groeiscenario

Persoonlijk advies nodig van onze consultants?

024 – 357 98 88

Werkdagen van 08:30 – 17:30 uur

Verstuur bericht