Hybrid cloud

Het werken in de cloud kan u veel voordelen bieden ten opzichte van een traditioneel datacenter. Waar u voorheen alles zelf moest beheren en vaak over- of ondercapaciteit had, kunt u met hybrid cloud uw datacenter deels uit handen geven en betaalt u naar gebruik.

Hybrid cloud maakt gebruik van de voordelen die een public en private cloud biedt. Met hybrid cloud is het mogelijk om op aanvraag een combinatie beschikbaar te stellen van resources, apps en data. Steeds meer organisaties kiezen voor een hybrid cloud, omdat het flexibel en kostenefficiënt is. Dit biedt u de mogelijkheid om uw applicaties en data daar te laten draaien waar ze het beste tot hun recht komen.

Het verplaatsen van (een deel) van uw servers, applicaties en data naar de cloud biedt u onder andere flexibiliteit en schaalbaarheid en u kunt veel werk omtrent uw infrastructuur uit handen geven.

Kijk kritisch naar uw middelen

Het is belangrijk om kritisch te kijken naar alle resources die u gebruikt in uw datacenter. Samen met u bekijken we welke data naar de cloud kan en welke beter on-premise kunnen blijven draaien. Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

*

Piekbelasting

Heeft u projecten die in bepaalde periodes veel meer capaciteit en vermogen vragen van uw datacenter? Dan kunt u ervoor kiezen om te investeren in een datacenter dat vaak overcapaciteit heeft of u brengt het naar de cloud waar u de resources kunt op- en afschalen. Een noodzakelijke uitbreiding is snel en gemakkelijk uit te voeren.
N

Uptime

Hoe bedrijfskritisch is de applicatie of server? Moet deze altijd draaien of mag deze één keer per jaar een paar minuten offline zijn? Samen met u stellen we een Service Level Agreement (SLA) op.

Technologische kennis

Natuurlijk is uw technologische kennis van belang. De technieken veranderen razendsnel. Het is logisch dat u niet alles kunt bijhouden, daarom is het verstandig om bepaalde elementen uit te besteden, zodat uw organisatie profiteert van de voordelen van nieuwe technologieën.

Datacenter-oplossingen

Bekijk hieronder een korte introductie van onze datacenter-oplossingen en lees verder voor meer informatie.

Wanneer u gebruikmaakt van IaaS bevindt zich (een deel van) uw infrastructuur in de cloud in datacenters binnen Nederland. U hoeft geen eigen IT-serveromgeving meer in te richten en onderhouden. Dit regelen wij voor u en u kunt zich focussen op de business en belangrijke core-processen.
BaaS biedt u de zekerheid dat een back-up van uw data veilig wordt opgeslagen, zodat het risico op dataverlies wordt geminimaliseerd. Back-up van data is essentieel om de continuïteit van uw organisatie te garanderen. Het beheer en de controle van de back-up worden door onze specialisten uitgevoerd.
Met DRaaS zorgt u ervoor dat uw datacenter bij calamiteiten binnen zeer korte termijn weer beschikbaar is. Deze oplossing biedt een stabiele, snelle en flexibele uitwijkoplossing voor uw IT-omgeving indien een calamiteit zich voordoet.
Het creëren van een kostenefficiënte opslaginfrastructuur kan voor IT-organisaties een uitdaging zijn. StaaS biedt u een kostenefficiënte, flexibele en veilige storage infrastructuur met een hoge beschikbaarheid.

Wilt u meer informatie?

Wij komen graag bij u langs om u te adviseren over de best passende oplossing voor uw organisatie. Neem voor meer informatie direct contact op met onze sales afdeling.