Windows AutoPilot – Zero-touch Windows 10

Door de opkomst van mobiele apparaten en Bring Your Own Device (BYOD) willen gebruikers het liefst direct aan de slag. Voorheen moest het toestel eerst langs IT voor een image. Om dit probleem te verhelpen en het beheer van deze apparaten gemakkelijker te maken, heeft Microsoft Windows AutoPilot in het leven geroepen.

Via deze weg bestel je de gewenste devices, worden de devices aangemeld in AutoPilot en worden ze gezien als device van de betreffende organisatie. Het gewenste profiel wordt aan het serienummer van het device gekoppeld en verzonden naar de firma of direct aan de gebruiker. Die meldt zich aan op het bedrijfsnetwerk en kan binnen enkele minuten aan de slag met de gewenste applicaties.

Voordelen Microsoft Windows AutoPilot

Het gebruiken van Microsoft Windows AutoPilot biedt u de volgende voordelen:

Automatische toevoeging van devices

Auto-enroll van machines in de MDM-dienst

~

Beperkt het aanmaken van de administrator account

Creëert en auto-assignt devices aan configuratiegroepen

Pas Out of the Box content aan, specifiek voor de organisatie

Direct aan de slag met de devices

De gewenste applicaties zonder herinstallatie van een image

De meeste IT-afdelingen bouwen een image die uitgerold worden over de machines, waar in de meeste gevallen al een prima Windows 10 Pro op geïnstalleerd staat. Windows AutoPilot introduceert een nieuwe aanpak. Er komt geen herinstallatie aan te pas, maar de benodigde applicaties worden via Windows AutoPilot als een update uitgevoerd. Bovendien worden de apparaten automatisch in een MDM naar keuze bewaakt.

Vanuit het gebruikersoogpunt zijn er alleen een paar simpele acties nodig om de machine gebruiksklaar te maken. Selecteer een taal en keyboard lay-out. Verbind met het netwerk en log in met uw e-mailadres en wachtwoord. Dat is alles. De enige actie die de IT-professional hoeft te doen, is het aanmelden op het bedrijfsnetwerk en het verifiëren van de login.

Hoe het werkt

Persoonlijk advies nodig?

Samen met u maken we een risicoanalyse, zodat u zelf ziet of uw mobiele devices goed beveiligd zijn.

024 – 357 98 88

Werkdagen van 08:30 – 17:30 uur

Verstuur bericht